Σε μία περίοδο, που η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει μερικές από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητά να κριθεί παράνομος ο Νέος Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής.

Στην περίπτωση που η εισήγηση γίνει δεκτή, πάνω από οκτώ (8) υποθέσεις που εκδικάζονται αυτή την εποχή από την Αρχή, μεταξύ των οποίων και οι πολύκροτες “Καρτέλ Γάλακτος” (γνωστή ως “Κουμπάροι”), “ΟΛΠ”, “Καυσίμων BP-SHELL” και άλλες, αναμένεται να τιναχθούν στον “αέρα”.

Επίσης είναι εξαιρετικά πιθανό, να τεθούν σε αμφισβήτηση τρεις (3) αποφάσεις με τις οποίες η Επιτροπή είχε επιβάλει πρόστιμα σε πέντε (5) εταιρίες.

Στην περίπτωση που η Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την εισήγηση, τότε η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπλοκάρει, οι Αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την αρχή του έτους θα καταπέσουν και η εκδίκαση όλων των υποθέσεων θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή.

Η Νέα Διακυβέρνηση, μέρα με τη μέρα αποδομείται και δείχνει στον Ελληνικό Λαό, πως ο “Βασιλιάς είναι γυμνός” και οι όποιες εξαγγελίες για ανασύσταση/ανασυγκρότηση του Κράτους ήταν γράμμα κενού περιεχομένου.