Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ως απερχόμενο Μέλος της Διοίκησης, θα ήθελα να σας τονίσω, από την πλευρά μου, δύο (2) θέματα τα οποία θεωρώ ως ένα μέρος από το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί από την απελθούσα Διοίκηση και που θα είναι η κληρονομιά που θα πρέπει να φέρει μαζί της η νέα Διοίκηση.

Το πρώτο θέμα λοιπόν, είναι η διεύρυνση της Ένωσής μας, καταφέραμε και από μία ένωση 25 επιχειρήσεων να γίνουμε μία Ένωση 80 επιχειρήσεων και να μεγαλώνουμε συνεχώς, κυρίως λόγω της δράσης του Προέδρου μας, του Ντίνου Κωστόπουλου χωρίς όμως με αυτό να ακυρώνω τη δράση των υπολοίπων μελών.

Το δεύτερο θέμα, πιστεύω, πως είναι η εμπιστοσύνη που καταφέραμε στο σύνολό μας, να έχουμε μεταξύ μας.
Καταφέραμε κατά την άποψή μου, πραγματικά, να επικοινωνούμε και όχι απλά να μιλάμε.
Όποιες διαφωνίες ή εντάσεις υπήρξαν, ήταν περισσότερο μέρος της επικοινωνίας και τίποτε παραπάνω.

Ως Υποψήφιο Μέλος της νέας Διοίκησης και δη Ανεξάρτητος, θα ήθελα να σας τονίσω, ό,τι κατεβαίνω Ανεξάρτητος γιατί θέλω να αναλαμβάνω προσωπικά τη δέσμευση προς κάθε ένα από τα μέλη μας να είμαι κοντά του, πιστός αρωγός σε κάθε πρόβλημα που πιθανόν να αντιμετωπίσει.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας θυμίσω, πως η Ένωση Διαφημιστικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος, είναι το Συνδικαλιστικό Όργανο των Διαφημιστών στη Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Κατανοώ πως εδώ στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος των επιχειρήσεων, όμως εκεί έξω, στις Επαρχίες της Βορείου Ελλάδος, υπάρχει ένα κομμάτι μας το οποίο δέχεται καθημερινά την απαξίωση της εργασίας του, την υποτίμηση του έργου του, υπάρχει ένα κομμάτι μας, το οποίο δέχεται καθημερινά σωρεία οικονομικών πιέσεων, γιατί δεν μπορεί να συμμετέχει σε Διαγωνισμούς πέραν της περιοχής τους.
Βλέπετε, τα διάφορα specs, είναι προνόμιο των επιχειρήσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Η διεύρυνση και η ενίσχυση των Μελών μας από την Επαρχία, πιστεύω πως για την ΕΔΕΒΕ είναι ένας μονόδρομος.
Ένας μονόδρομος, κουραστικός μα χρήσιμος και προπαντός ωφέλιμος.

Πιστεύω, πως με τη συνεχή και διαρκή εκπαίδευση όχι μόνο των μελών μας ή των εργαζομένων μας αλλά και των πελατών μας, θα καταφέρουμε σταδιακά να επικοινωνούμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε ένα μεγαλύτερο ακροατήριο, αποκτώντας τελικά το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Θα ήθελα σε κάθε Νομό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια, να έχουμε ένα γραφείο, μία βάση, μία αντένα εάν θέλετε, που θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Τοπική Οικονομία και την ΕΔΕΒΕ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πως η Διαφήμιση, είναι ένα σημαντικό γρανάζι της Οικονομίας, ένα γρανάζι, το οποίο παράγει Οικονομία.
Προβάλλοντας ένα προϊόν, ή μία υπηρεσία, δημιουργούμε πωλήσεις, οι πωλήσεις φέρνουν κέρδη στις επιχειρήσεις, τα κέρδη φέρνουν νέες θέσεις εργασίας για τους Πολίτες και έσοδα μέσω των φόρων για τις Κυβερνήσεις.

Βλέπετε λοιπόν, πως η Διαφήμιση, ως ένα κομμάτι της επιστήμης του Marketing, είναι εξαιρετικά χρήσιμη στο σύνολο της Εθνικής Οικονομίας.

Προηγουμένως, αναφέρθηκα στους φόρους και με αυτό ολοκληρώνω, ένας φόρος, για τον οποίο καλούμαστε να καταβάλουμε είναι και αυτός του Αγγελιοσήμου, με το οποίο συμμετέχουμε ενεργά σε ποσοστό άνω του 50% στο ΤΣΠΕΑΘ και το ΕΔΟΕΑΠ χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ασφαλισμένοι σε αυτά τα Ταμεία.

Θεωρώ, πως αυτό είναι μία ελιτίστικη και αποικιακού τύπου πρακτική και από την ΕΣΗΕΑ και από την ΕΣΗΕΜ-Θ και πως θα πρέπει άμεσα, με ευκαιρία τον διάλογο για το Ασφαλιστικό, να τεθεί ως θέμα από τη νέα Διοίκηση σε κάθε Αρμόδιο φορέα, είτε αυτός είναι το Υπουργείο Εργασίας, είτε το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι χρήματα τα οποία τα δουλέψαμε, τα καταβάλαμε.
Είναι εισφορές, που ανήκουν εξίσου και στους Δημοσιογράφους και στους Διαφημιστές.
Αυτές είναι οι θέσεις μου, για αυτές σας ζητώ να με ψηφίσετε, για να ανεβάσουμε μαζί από την επόμενη μέρα, τη εικόνα του Διαφημιστή στη Βόρειο Ελλάδα πιο ψηλά και να του δώσουμε την αίγλη, το κύρος, το σεβασμό σ’αυτό που κάνει.

Σας ευχαριστώ, για την προσοχή σας.

Advertisements