Μ’αυτά και μ’αυτά, τελικά τα καταφέραμε να πιάσουμε πάτο…..

Προεκλογικά το 2004, ο κος Καραμανλής, διακήρυττε πως θα είναι ο αναγεννητής της Ελληνικής Κοινωνίας, ο διώκτης κάθε απατεώνα, ο φόβος και ο τρόμος των “Νταβατζήδων” και των διαπλεκομένων συμφερόντων.

Προεκλογικά το 2007, ο κος Πρωθυπουργός, έχοντας στη πλάτη του ήδη μία θητεία γεμάτη, από σκάνδαλα κάθε μεγέθους, Απογραφή, Υποκλοπές, απαγωγές Πακιστανών, το “Κύκλωμα των Κουμπάρων”, η υπόθεση Helexpo-Helexpro, η αγορά της “Γερμανός” από τη Cosmote, τα Ομόλογα και πλειάδα άλλων ακόμη, κατάφερε και με τη βοήθεια του “Στρατηγού Άνεμου” να ξανακερδίσει τις εκλογές, λέγοντας πως τώρα πιά, αναμόρφωσε την Κοινωνία και έβαλε τις βάσεις για μία υγιεί οικονομία που θα είναι μοντέλο ανάπτυξης και για τις υπόλοιπες Χώρες της Ευρωζώνης.

Ένα χρόνο μετά, η εφημερίδα “Καθημερινή”, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που τόσο καιρό τώρα λέει ο Ελληνικός Λαός, πως υπάρχει πρόβλημα, σε όλα τα επίπεδα της Ελληνικής Κοινωνίας, από την βάση μέχρι την κορυφή.

Οι ιδιωτικές τράπεζες, συνεχίζουν το πάρτυ τους σε βάρος των Ελληνικών οικογενειών, οι Κρατικές τράπεζες, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτές, προσπαθούν με συγκαλυμμένο τρόπο να ανταγωνιστούν τις ιδιωτικές, δείχνοντας παράλληλα και το κοινωνικό τους πρόσωπο, “….-δύο μήνες άτοκες δόσεις”, “……-έξι μήνες περίοδος χάριτος” και άλλα τέτοια ωραία…….

Αυξήσεις δυσβάσταχτες στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να ακριβαίνουν προϊόντα και υπηρεσίες.

Πρόσφατα, Ισπανοί επενδυτές, παραπονέθηκαν στον Ισπανό Πρωθυπουργό, Κο Θαπατέρο, πως οι επενδύσεις τους στην Ελλάδα, δεν προστατεύονται, οι Δημόσιες Αρχές, είναι φαύλες και διαβρωμένες, το φορολογικό σύστημα έχει υψηλές κλίμακες φόρου και στην ουσία, η Ελλάδα τους τιμωρεί για τις επενδύσεις τους.

Όπως έχουν διαπιστώσει ήδη οι έρευνες της Διεθνούς Τράπεζας, αλλά και άλλων οργανισμών, η Ελλάδα είναι ανεπιθύμητος προορισμός για το ξένο επενδυτικό κεφάλαιο, πρώτον, γιατί η γραφειοκρατία της είναι εχθρική και δεύτερον, γιατί η διάχυτη διαφθορά ανεβάζει το κόστος παραγωγής.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι άμεσες διεθνείς επενδύσεις έφθασαν πέρυσι στο αστρονομικό ύψος του 1,5 τρισ. δολαρίων παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ήλθαν κάτι λιγότερο από 1,5 δισ. δολ., ενώ έφυγαν ελληνικά κεφάλαια υπερδιπλάσια για να επενδυθούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία κ.α.

Η περιθωριοποίηση όμως της χώρας στη σταθερά αυξανόμενη ροή επενδυτικών κεφαλαίων σημαίνει ότι η ανάπτυξη, η απασχόληση και όλα τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη δεν έχουν μεσοπρόθεσμα καμιά προοπτική βελτίωσης.

Τελικά όπως βλέπεται Κύριε Πρόεδρε, αυτού του είδους η πολιτική, που ασκείται δεν εκπροσωπεί τον Μεσαίο Χώρο, που τόσο εύστοχα εντοπίσατε και διεμβολίσατε.

Αυτή η πολιτική, είναι μία άκρως Δεξιά πολιτική, με τους μεσάζοντες και τους κάθε είδους και ήθους ουρανοκατέβατους, να δηλώνουν “αυτόκλητοι σωτήρες”.

Όχι Κύριε Πρόεδρε, τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε, γιατί δεν εξηγείτε αλλιώς το γεγονός να μην θέλουμε την ανάπτυξη και βελτίωσή μας ως Κοινωνία, ως Έθνος, εκτός και εάν……….

Advertisements