Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονιάνοφκσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Στρατού της Κίνας Xu Caihou, όπως αναφέρει το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ζινουά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τις στενές φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και υποσχέθηκαν την ενίσχυση των στρατιωτικών τους επαφών.
Ο Xu από την πλευρά του δήλωσε ότι η Κίνα προτίθεται να εργασθεί στενά με την ΠΓΔΜ για την περαιτέρω βελτίωση των πολιτικών σχέσεων, αλλά και την επέκταση της διμερούς συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

Όσον αφορά τον στρατιωτικό τομέα, ο Xu Caihou επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, με τη συχνή και σε υψηλό επίπεδο ανταλλαγή επισκέψεων, καθώς και με την ουσιαστική συνεργασία στην εκπαίδευση προσωπικού.

Ο Κινέζος στρατιωτικός αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η στενή συνεργασία θα συνεχισθεί και στο μέλλον.
Ο Κονιάνοφσκι δε, ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας της χώρας του αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία του με το αντίστοιχο υπουργείο της Κίνας, και είναι έτοιμο να συνεργασθεί ακόμη πιο στενά με την κινεζική κυβέρνηση για την εδραίωση των σχέσεων των δύο χωρών και των δύο Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr