Το ερωτηματολόγιο του Προυστ  Στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ακόμη ο Μαρσέλ Προύστ ήταν έφηβος, απάντησε ένα ερωτηματολόγιο στην αγγλική γλώσσα, το οποίο ανήκε στη φίλη του Αντουανέτα, κόρη του μετέπειτα Προέδρου της Γαλλίας, Φελίξ Φορέ.

Την εποχή εκείνη, ήταν συνήθεια ανάμεσα στα μέλη των αγγλικών οικογενειών να απαντούν σε λίστα ερωτήσεων που αποκάλυπταν τις προτιμήσεις και τις αντιλήψεις του ερωτηθέντος. Ο Προύστ απάντησε στο ερωτηματολόγιο περισσότερες από μία φορές. Το αρχικό χειρόγραφο του 1890 βρέθηκε το 1924 και δημοπρατήθηκε το 2003 αντί του ποσού των 102.000 αγγλικών λιρών.

Ο Γάλλος τηλεοπτικός παρουσιαστής Μπερνάρ Πιβό υπέβαλε τους καλεσμένους του στη δοκιμασία του ερωτηματολογίου για μια ολόκληρη δεκαετία, ενώ ο Τζέιμς Λίπτον, παρουσιαστής του προγράμματος «Inside the Actors Studio», έκανε το ίδιο, αποδίδοντας ωστόσο λανθασμένα το ερωτηματολόγιο στον ίδιο τον Προυστ. Το Vanity Fair ξεκίνησε να δημοσιεύει το ερωτηματολόγιο το 1993 στην πιο διάσημη τελευταία σελίδα περιοδικού του 20ού αιώνα.

Αυτές, είναι οι δικές μου απαντήσεις, στο Ερωτηματολόγιο του Προύστ, προς το press-gr.blogspot.com και τον Δημοσιογράφο Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη στις 12 Αυγούστου 2009.

Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 27 Απριλίου 1970.

Είναι νυμφευμένος με την Πίστη Κασιγιωργοπούλου, Πολιτικό Μηχανικό

Είναι απόφοιτος της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού.

Απόφοιτος του University of Leicester (UK), School of Management (Διοίκηση Επιχειρήσεων)

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ειδικεύθηκε στις Οικονομοτεχνικές Μελέτες και τις Επενδύσεις στα Βαλκάνια και τις Τρίτες Χώρες.

Υπήρξε Σύμβουλος Επικοινωνίας στη Βιομηχανία Επίπλων Γραφείου “DROMEAS” και στην Πολυεθνική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών “Bell Atlantic Hellas ΑΕ”.

Σήμερα, είναι Πρόεδρος και Διαχειριστής της εταιρίας Giga Hellas ΕΠΕ, Σύμβουλοι Marketing και Σύμβουλος Εξαγωγικού Marketing, στον Ελληνικό Οργανισμό Εξαγωγικού Εμπορίου (Πρώην ΟΠΕ) ΑΕ.

Μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιριών Βορ. Ελλάδος (ΕΔΕΒΕ), από το 2004 έως το 2007.

Επανεκλεγέν Μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιριών Βορ. Ελλάδος (ΕΔΕΒΕ) στις Εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου 2007 και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης από της 10 Δεκεμβρίου 2007,

Μέλος του ΕλληνοΑμερικανικού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου καθώς επίσης και του British Knowledge Board of Management (UK).
Πρόεδρος Δ.Σ. του Ινστιτούτου Διεθνών Αναπτυξιακών και Στρατηγικών Μελετών (Ι.Δ.Α.Σ.ΜΕ), εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον Τομέα του Εθελοντισμού.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε Εφημερίδες, Περιοδικά και Κλαδικά έντυπα σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ο συγγραφέας των υπό έκδοση βιβλίων, “Οι Αναπτυξιακοί Νόμοι στην Ελλάδα” μία ανάλυση των αποτελεσμάτων όλων των Αναπτυξιακών Νόμων που υπήρξαν στην Ελλάδα και “48 Αναπτυξιακοί Νόμοι στον Κόσμο, Ζητούν Επενδυτή” μία παρουσίαση των ισχύων Επενδυτικών Κινήτρων στις Ανεπτυγμένες και στις Υπό Ανάπτυξη περιοχές του Πλανήτη.

Υπήρξε Υπεύθυνος Οργανωτικού της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ (Πλ. Εμπορίου) Πόλη Σερρών.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης (Ε.ΣΥ.ΑΝ.) του ΠΑΣΟΚ στην ομάδα “Πολιτικές Θέσεις” και στην ομάδα “Αξιοποίησης της Διεθνούς Εμπειρίας”.

Συντονιστής Εθελοντών Διαδικτύου Ν. Σερρών από το 2005 μέχρι 27/8/2007

Στις επιμελητηριακές εκλογές του 2006, συμμετείχε με τον Επίσημα Χρισμένο από το ΠΑΣΟΚ, συνδυασμό Ε.Π.Σ.Ε.Α (Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία Σερραϊκών Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη) ενώ συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας που συνέταξε τις Προγραμματικές Θέσεις του Συνδυασμού.

Τον Μάϊο του 2008, ίδρυσε μαζί με άλλα Μέλη και Φίλους ΠΑΣΟΚ, την πολιτική τάση του Κινήματος Φιλελεύθεροι Σοσιαλιστές.

Υποψήφιος για την βουλευτική λίστα του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Νομό Σερρών, στις Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Στις Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, συμμετείχε, στις διαδικασίες επιλογής του ΠΑΣΟΚ, ως Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;

Να μπορώ να βοηθώ κάθε έναν που έχει ανάγκη. Η αλληλοβοήθεια είναι πολύ σπουδαία πράξη.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;

Δεν ξέρω πραγματικά…μάλλον το βιολογικό ξυπνητήρι…εκεί γύρω στις 6 χτυπάει…

Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;

Πριν από λίγο και δεν θέλεις να ξέρεις το λόγο.

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;

Η πειθαρχεία και η μεθοδικότητα, χωρίς αυτά δεν επιτυγχάνεις κανένα στόχο.

Το βασικό ελάττωμά σου;

Δεν ξέρω, αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν μάλλον οι φίλοι κι γνωστοί.

Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Στα άδολα και σε αυτά που αναγνωρίζουμε ότι έχουμε σφάλει.

Η τελευταία φορά που έκλαψες;

Πριν λίγους μήνες…

Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;

Με τον θείο μου τον Απόστολο Συνοδινό, ήταν ένας από τους 200 που εκτέλεσαν οι Γερμανοί στη Καισαριανή την Πρωτομαγιά του ’44.

Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;

Είμαι αρκετά μεγάλος για να έχω ήρωες, θαυμάζω όμως όλους τους γονείς, που αγωνίζονται για την εξέλιξη των παιδιών τους.

Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;

Μάλλον καμία, γιατί δεν θυμάμαι κάποια….

Το αγαπημένο σου ταξίδι;

Στην Αγγλία και την Κύπρο, υπάρχει μία τάξη σε όλα και κυρίως στον Δημόσιο Τομέα, σε σέβονται και σου μιλούν με ευγένεια, μακάρι να παραδειγματιστούμε κάποια στιγμή κι εμείς στην Ελλάδα από αυτούς.

Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;

Μποστ, Τζίμης Πανούσης, Αρκάς, Γήσης Παπαγεωργίου. Γενικά μου αρέσει να διαβάζω σατυρικά κείμενα.

Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;

Να τηρεί τον λόγο του και να είναι θετικός, στις σκέψεις, στις πράξεις σε όλα.

…Και σε μια γυναίκα;

Το ίδιο…

Ο αγαπημένος σου συνθέτης;

Ανάλογα με την στιγμή, την παρέα και τη διάθεση, γενικά όμως, μου αρέσουν τα ρεμπέτικα και τα παλιά λαϊκά του Παπαϊωάνου, της Ρόζας Εσκενάζυ, του Ζαμπέτα, του Μητσάκη, του Τσιτσάνη…

Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;

Δεν σφυρίζω όταν κάνω ντους, πρακτικά να το δεις, δεν είναι εύκολο με το νερό στο στόμα, αντιθέτως, σφυρίζω όταν δεν κάνω ντους.

Το βιβλίο που σε σημάδεψε;

Το “F.I.A.S.C.O” του Frank Partnoy και η “Ανίερη Συμμαχία-Η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς” του Τάκη Μίχα. Στο “F.I.A.S.C.O” ο Partnoy, αναφέρετε στον τρόπο με τον οποίο διάφοροι φουσκώναν την αξία εισηγμένων εταιριών στη Wall Street και τον τρόπο που χειραγωγούσαν τα Παράγωγα, η “Ανίερη Συμμαχία” γιατί ο Μίχας μέσα από το βιβλίο του μου επιβεβαίωσε διάφορες πληροφορίες για την εμπλοκή προσώπων και Κρατών στις εχθροπραξίες.

Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;

Ο Μελλίδης, ένας τοπικός ζωγράφος, που αποτύπωσε με τον πλέον εκπληκτικό τρόπο, τα παλιά αρχοντικά της περιοχής.

Το αγαπημένο σου χρώμα;

Όλα τα έντονα, αλλά κυρίως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το πράσινο.

Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;

Το ό,τι κατάφερα να κάνω οικογένεια και να έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπάνε. Κάποια πράγμα, ξέρεις, μπορεί να μοιάζουν αυτονόητα, αλλά δεν είναι πάντα.

Το αγαπημένο σου ποτό;

Τσίπουρο και Ούζο, μακράν…

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;

Για τον χρόνο που σπατάλησα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιους ανθρώπους χωρίς να την αξίζουν. Ήταν ένα καλό μάθημα.

Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;

Την αχαριστία και την πουστιά…αλλά από αυτά, μπόλικα έχει ο μπαξές…

Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;

Η ζωγραφική, η αρθρογραφία και οι ευρεσιτεχνίες. Έχω δημοσιεύσει κάποιες στο ΕΔΒΙ το επίσημο βιβλίο των εφευρέσεων του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και έχω ήδη τέσσερα Διπλώματα.

Ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Δεν έχω φοβίες, τα ξεπέρασα όλα αυτά από μικρός όταν ανακάλυψα πως δεν υπάρχουν ούτε δράκοι, ούτε μάγοι, ούτε ξωτικά.

Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;

ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ…ποτέ…ή σχεδόν ποτέ…αν βρεις έστω και έναν που να ασχολεί-ται με τα κοινά και να παραδεχθεί δημόσια ότι λέει ψέματα να μου τον δείξεις…μπορεί να είναι καλό παράδειγμα για τους υπολοίπους, μέχρι τότε όμως…ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ.

Ποιο είναι το μότο σου;

Να δω πότε θα προλάβω να πεθάνω.

Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;

Κοίτα, γνωρίζω το πως, γνωρίζω το πότε, αλλά δεν πρόκειτε να το πω γιατί είναι μυστικό.

Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;

Την επόμενη αποστολή μου…..

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;

Σε άριστη.

Advertisements