image Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, στο σχολείο -κυρίως στο νηπειαγωγείο- λέγαμε διάφορα τραγουδάκια όπως, το "Δεν περνάς κυρα Μαρία…" , το "Πού ‘ντο το δαχτυλίδι, ψάξε,ψάξε δεν θα το βρεις…" , ή αυτό που κατέληγε στο "…αυτό είναι χάρισμά σας, στα μούτρα τα δικά σας…"

Θέλω να ζητήσω συγνώμη που δεν θυμάμαι τους τίτλους των τραγουδιών, άλλωστε έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήμουν παιδί, και προσπαθούσαν να μου μάθουν τα βασικά, όπως τι είν’ η Πατρίδα μου, την Ιστορία της, τους Ήρωές της….

Δεν θέλω να μιζεριάσω, ποτέ δεν ήμουν μίζερος, πάντα είχαν μιά αγωνιστική διάθεση, για αγώνες καλούς και δίκαιους.

Αυτές τις μέρες, στις Σέρρες, γίνεται μία προσπάθεια από τους Αγρότες του Νομού, για αποκλεισμό κεντρικών Αξόνων της Χώρας, που οδηγούν σε μία άλλη Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Βουλγαρία, διαμαρτυρόμενοι, για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους και για μία σειρά από διάφορα άλλα θέματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που Αγρότες, διαμαρτύρονται και δρούν κατά αυτό τον τρόπο.

Πριν από ένα χρόνο -περίπου- είχα δηλώσει σε μία μου συνέντευξη στη Δημοτική Τηλεόραση Ροδολίβους, πως .."οι Αγρότες έχουν δίκιο, και το ελάχιστο που έχει ως υποχρέωση η Κυβέρνηση, είναι να δώσει μία οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν."

 image

Αφορισμοί του τύπου "…είναι προνομειούχοι, κάθονται και εισπράτουν επιδοτήσεις…" ή "…δεν έχουν δουλειά αυτή την εποχή γι’αυτό και κάνουν ό,τι κάνουν" -το δήλωσε πρόσφατα και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας- με βρίσκει αντίθετο.

Θεωρώ σίγουρο, πως κάτι άλλο θα μπορούσαν να βρούν για να περάσουν την ώρα, άλλωστε η γείτονα Χώρα -Βουλγαρία-, δεν θα έπρεπε να διαματύρετε, η οικονομική της ζωή, δεν διαταράχρθηκε καθόλου, το αντίθετο μάλιστα, υπήρξαν επαγγελματικές ομάδες, όπως μικροπωλητές, ιερόδουλες κτλ, που δουλέψαν πολύ καλά την περίοδο των Αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα.

Μακρυά και πέρα από κάθε πλάκα ή αφορισμό, θα πρέπει να δούμε το Αγροτικό Ζήτημα, σοβαρά, θα πρέπει να καθίσουν οι Αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, να ακούσουν αλλά κυρίως να δώσουν μία λύση, η οποία θα είναι κοινά αποδεκτή, από όλα τα μέρη και δεν θα δημιουργεί προβλήματα στη Χώρα και στις σχέσεις της με της άλλες Χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα δίνει την δυνατότητα στους αγρότες, να είναι συνεπείς, στις υποχρεώσεις τους.

Όσον αφορά, την Απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Σερρών και την απαγόρευση που εξέδωσε, δεν θα ήθελα να γράψω ή να πω το παραμικρό.

Δέχομαι το γεγονός, πως έπρεπε να ενεργήσει κατα αυτόν τον τρόπο, γιατί αυτές τις Διαταγές έλαβε από τους Προϊσταμένους του.

Ακόμα. ακόμα, ο κύριος Ταξίαρχος, ανέλαβε "να βγάλει το φίδι από τρύπα" -όπως θα λέγαμε- σε μία υπόθεση, που αυτοι οι οποίοι παρανομήσαν, κλείνοντας τον δρόμο και με αυτό τον τρόπο εμποδίζοντας την ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών, δεν ήταν οι Αγρότες των Σερρών, αλλά οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρέταξαν τα οχήματα τους, και εμπόδιζαν την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Ευθύνη λοιπόν, δεν έχει καμία ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, ευθύνη έχει ο πρώην Πρόεδρος της ΕΦΕΕ και νυν μεγαλοστέλεχος της Κυβέρνησης για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Σε αυτόν λοιπόν, με κάθε καλοπροαίρετη -πολιτική- διάθεση, του αφιερώνω το τραγουδάκι που λέγαμε μικρά, ""…αυτό είναι χάρισμά σας στα μούτρα τα δικά σας…"

Αντώνης Κωνσταντίνου

Υ.Γ. Για την Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε και εμείς Σύντροφοι…..

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ 1 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ 2ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ 3

Advertisements