Δημαράς-Οικονόμου Όλα στη ζωή έχουν ένα όριο και δυστυχώς φτάσαμε πολύ νωρίς στο τέρμα. Ίσως μία συγνώμη να μην είναι αρκετή, όμως οφείλω να την πω, σε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους που έπεισα να ψηφίσουν ΓΑΠ (στις εσωκομματικές εκλογές) και ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές εκλογές.
Τα διλήμματα ήταν καταφανέστατα, ή Καραμανλής και συνέχιση του πλιάτσικου, ή ΓΑΠ και εξυγείανση…..τα αντανακλαστικά μου ήταν αργά, ήλπιζα σε κάτι καλύτερο.

Με τη γνώση που έχω σήμερα, σε ένα μόνο πράγμα ελπίζω, η επόμενη Κυβέρνηση να έχει περισσότερο, πατριωτικά χαρακτηριστικά από την σημερινή.

Στην Ελλάδα, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ένα νέο Πατριωτικό Χάρτη όπου η έννοια "Αριστερά" ή "Δεξιά" θα έχει την πραγματική της αξία και όχι την κομματική ιδεολογία. Άλλωστε σε αυτό το τουρλουμπούκι που ζούμε, οι "Λεβέντες της Βοστώνης" καταφέρανε να τα φέρουν όλα τούμπα.

Από το ΠΑΣΟΚ του ’81, και το σύνθημα του Ανδρέα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" φτάσαμε -δυστυχώς- μετά από 30 χρόνια, μέσω μιάς δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα να μην ανήκει -μόνο- στους Έλληνες.

Γι’αυτό το λόγο λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα πιό κρυφά σημεία της ψυχής μου, στον Γιάννη Δημαρά και στον Βασίλη Οικονόμου, που έστω και έτσι, προσπάθησαν να σώσουν την Τιμή του Σοσιαλιστικού χώρου.

Σας χαιρετώ και μαζί με την άπειρη αγάπη μου, σας δίνω μιά υπόσχεση, πως θα αγωνιστώ για τη δημιουργία ενός νέου Πατριωτικού Χάρτη.

Αντώνης Κωνσταντίνου