Το Ι.Δ.Α.Σ.ΜΕ είναι ένας Αμιγώς Εθελοντικός Φορέας που στόχο έχει την βοήθεια προς τον Συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Αριθμούμε περί τα 1800 μέλη, κάποια από αυτά, είναι ενεργά, κάποια άλλα όχι. Αυτό ούτως ή άλλως δεν λέει τίποτε ιδιαίτερο, άλλωστε εθελοντής γίνεσαι γιατί νοιώθεις την ανάγκη να προσφέρεις.

Στο ΙΔΑΣΜΕ, όταν πρωτοξεκίνησε η ιστορία με τις ΜΚΟ και τις ελεγχόμενες χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΞ, αποφασίσαμε να μείνουμε μακρυά και να μην ζητήσουμε ούτε ένα λεπτό από τα Ευρώ που έδινε το Υπουργείο, όχι γιατί είμαστε πλούσιοι, αλλά γιατί πιστεύουμε πως ο εθελοντής εισφέρει στο Κοινό Καλό και αυτό δεν μπορεί να προσδιορισθεί, να αξιολογηθεί από κανένα Μαθηματικό/Οικονομικό τύπο.

Οι δράσεις του Ινστιτούτου, χρηματοδοτούνται κατά 100% από τα Μέλη του και αυτό, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί σε περιόδους όπως αυτές που ζούμε, είναι σπουδαίο να στηρίζεσαι στα πόδια σου και με πόδια σου να στηρίζεις και άλλους.

Δυστυχώς, η απελθούσα Κυβέρνησις Παπανδρέου, με τον Νόμο 3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο) και την ΠΟΛ 1167/2-8-2011, επιβάλλει Τέλος Επιτηδεύματος και στις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες, θεωρώντας πως οι Εταιρίες αυτής της μορφής, αν και Μη Κερδοσκοπικές, παράγουν κέρδη όπως οι λοιπές Εταιρίες του Αστικού Κώδικα πχ ΑΕ, ΕΠΕ, ΕΕ, ΟΕ κτλ.

Για εμάς στο Ινστιτούτο Διεθνών Αναπτυξιακών και Στρατηγικών Μελετών (ΙΔΑΣΜΕ) το ζήτημα δεν είναι πληρωμή των 300 € που μας ζητά το Υπουργείο Οικονομικών, άλλωστε το ΙΔΑΣΜΕ δεν οφείλει ούτε ένα λεπτό του ευρώ σε κανένα, αντιθέτως το Υπουργείο μας οφείλει χρήματα από την επιστροφή του ΦΠΑ, το ζήτημα λοιπόν, είναι πρωτίστως ΗΘΙΚΟ γιατί -αν και έχουν την ελεγκτική δυνατότητα- τσουβαλιάζουν τους πάντες και με αυτόν τον τρόπο, δίνουν Παπικό Συγχωροχάρτι σε όλα εκείνα τα καλόπαιδα που πασταλίαζαν και συνεχίζουν να πασταλιάζουν το χρήμα.

Δεν είμαστε περισσότερο ηθικοί από τους υπόλοιπους Έλληνες, όμως πιστεύουμε, πως σε αυτή τη Χώρα, έχουμε κάποια Δικαιώματα και ένα από αυτά είναι το Δικαίωμα της Διαμαρτυρίας. Μιάς διαμαρτυρίας, που περικλείει μέσα της, την έννοια της Ηθικής και της Δικαιοσύνης.

Σε αυτή τη διαμαρτυρία, σε παρακαλώ να είσαι δίπλα μας, δεν θα σου κοστίσει τίποτε, αλλά για εμάς είναι ζωτικής σημασίας.

Σε Ευχαριστώ,

Αντώνης Κωνσταντίνου
Πρόεδρος ΔΣ – ΙΔΑΣΜΕ

Advertisements