Ετικέτες Technorati:

Δελτίο Τύπου

Σέρρες, 30/3/2012

 

Την περιοχή του Αχλαδοχωρίου, επισκεύθηκε την Πέμπτη 29/3/2012, ο συνεργαζόμενος με την Δημοκρατική Αριστερά, Υποψ. Βουλευτής Σερρών, κ. Αντώνης Κωνσταντίνου, με αφορμή την φημολογούμενη μετεγκατάσταση λαθραίων μεταναστών, στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Κωνσταντίνου, στην τοποθέτησή του προς την Συνέλευση των κατοίκων του χωρίου, δήλωσε, πως το μεταναστευτικό ζήτημα, δεν μπορεί να λυθεί με την μαζική μεταφορά των μεταναστών και διασπορά τους, στο σύνολο της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Το ζήτημα αυτό, αφορά στρεβλώσεις που υπάρχουν στη Συνθήκη Σέγκεν και στη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.

Το Ελληνικό Κράτος, επιβάλλεται να ασκήσει περισσότερη πίεση και προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Ευρωπαϊκή Ένωση, για την μεταναστευτική πολιτική που ασκούν, ενώ παράλληλα, ζήτησε ενίσχυση του Σώματος FRONTEX με περισσότερους άνδρες, λέγοντας, πως είναι υποκριτικό από την ΕΕ, να μην στηρίζει όσο πρέπει, τα εξ Ελλάδος, Ευρωπαϊκά σύνορά της.

Επίσης, σε μία άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Κωνσταντίνου είπε, πως είτε ο ορεινός όγκος Λαϊλιά-Μπέλες (που περιλαμβάνει και το Αχλαδοχώρι και την Κερκίνη), είτε η περιοχή των Κερδυλλίων, πρέπει να χαρακτηρησθούν ως Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όχι ως χώρος εγκατάστασης λαθραίως εισερχομένων μεταναστών.

 

Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης

Αντώνη Κωνσταντίνου

Υποψ. Βουλευτή Δημ.Αρ. Σερρών