Omilia_Antoni_KEDIS_1  Φίλες και Φίλοι,

Θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω, γιατί μία ιδιαίτερη ημέρα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, αποφασίσατε, να τιμήσετε την πρόσκλησή και να παρευρεθείτε στη Πολιτική εκδήλωση, ενός νέου, Πολιτικού, που ζητά, όχι μόνο να τον ψηφίσετε, αλλά να στηρίξετε από κοινού, ενεργά, θέσεις και οράματα, για μία καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα.

Όλοι μας, ζούμε και βιώνουμε καθημερινά, την αγωνία, την αβεβαιότητα για το μέλλον, την άδικη λειτουργία του Κράτους, που λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των Δανειστών της και με αυτόν τον τρόπο, συμπεριφέρεται, ως δυνάστης του Λαού.

Ξέρετε την άποψή μου για την “Κυβέρνηση” Παπαδήμου, γνωρίζετε, πως την θεωρώ μία Νόθα, Δοτή Κυβέρνηση που προέκυψε από Συνταγματική εκτροπή, αφού σε κανένα σημείο του Ελληνικού  Συντάγματος, δεν γίνετε αναφορά σε τέτοιου είδους Κυβερνήσεις.

Με πολύ απλά λόγια, ο κύριος Παπαδήμος, δεν έλαβε ποτέ γνήσια Λαϊκή Εντολή, Εντολή, που θα προέκυπτε από Εκλογές, αλλά του παραχωρήθηκε (σαν να ήταν κληρονομιά του) από τον κ. Παπανδρέου.

Οι ευθύνες των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι μεγάλες.

Ο κ. Καρατζαφέρης, πρώτα, ο οποίος μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον άριστο Τεχνοκράτη, Λουκά Παπαδήμο και την ικανότητα που έχει για να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα που έχει πέσει.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, από την σκληρή και ανυποχώρητη γραμμή του     πρώτου Μνημονίου, κατάφερε να γίνει ο θερμότερος υποστηρικτής, της μιζέριας και της ανέχειας, που επιβάλλει το Διεθνές Τραπεζικό Καρτέλ, σε απόλυτη ευθεία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,     την Παγκόσμια Τράπεζα και μιά ομάδα τύποις Ευρωπαϊστών.

Τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον κ. Παπανδρέου και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο,
τους άφησα τελευταίους, γιατί εκεί οδήγησαν ένα ολόκληρο Κράτος, ένα ολόκληρο Έθνος, με τις πολιτικές που εφάρμοσαν και την ένδεια που επέβαλλαν στον Λαό.

Δεν είναι τυχαίο, πως η Δυαρχία Παπανδρέου-Βενιζέλος, κατάφερε να ρίξει την Διεθνή Αξιοπιστία της Ελλάδας, λέγοντας ο πρώτος, πως Κυβερνά ένα Κράτος Διεφθαρμένων και με τον δεύτερο, να διώχνει τους εκπροσώπους της Τρόϊκα, θέλοντας να ενισχύσει τη δημοφιλία του, και μετά από λίγες μέρες, να τους παρακαλά, για μία συνάντηση.

Από την άλλη, το σύνολο των οικονομικών μέτρων που βιώνουμε, είναι έργο Βενιζέλου και αυτό λέει πολλά, κυρίως για το μέλλον που μας επιφυλάσσει ενδεχομένως ο κ. Βενιζέλος με τις πονηράντζες του.

Το PSI δεν το ξέχασα, απλά, περιμένω να ολοκληρωθεί     για να σας καταθέσω την άποψή μου, εσείς, να έχετε μόνο κατά νου,     πως το PSI, θα είναι η “Πολιτική τους ταφόπλακα”.
Το θεωρώ ανέντιμο, να μας λένε πως “κουρέψαν” 107 δισ. Ευρώ από το χρέος     της Χώρας και από την πίσω πόρτα, να παίρνουμε νέο δάνειο 130 δισ για να ενισχύσουμε την ρευστότητα των Τραπεζών.
Και με την ρευστότητα της Αγοράς, του Εμπορικού κόσμου, του Βιοτέχνη, του Επαγγελματία, τι θα γίνει;
Πότε επιτέλους θα ξεμπλοκάρετε το ΕΣΠΑ;
Πότε επιτέλους βλέπετε να έρχεται η πολυπόθητη Ανάπτυξη;

Από το 2010, γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών περιστατικών βίας και     περιστολής Δημοκρατικών Δικαιωμάτων, Δημοκρατικών Κατακτήσεων.
Από το 2010, Κυβερνούν αυτόν τον Λαό, με συνεχή, ελεεινά διλήμματα.
Πρώτα, ήταν οι περίφημες διαπραγματεύσεις, από τον κ. Παπανδρέου, με το πιστόλι στο τραπέζι, μετά, το πιστόλι ανέβηκε στον κρόταφο και στο τέλος, κατέληξε στις Κάννες, να μας “πυροβολούν” πολιτικά, όλοι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί ο κ. Παπανδρέου, κατόπιν συμβουλής του τότε Υπουργού κ. Χάρη Καστανίδη, θέλησε να πάει σε Δημοψήφισμα με το ερώτημα, εάν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ.

Είναι πάγια θέση των Ελευθέρων Πολιτών και της Δημοκρατικής Αριστεράς, η παραμονή στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως με άλλες πολιτικές, που θα κρατήσουν όρθια την Κοινωνία, με πολιτικές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη της Οικονομίας.

Σε όλους αυτούς λοιπόν, που αμφισβητούν τις πρακτικές μας,  εμείς οι Ελεύθεροι Πολίτες που στηρίζουμε τη Δημοκρατική Αριστερά, λέμε ΝΑΙ, στη συμμετοχή ενεργά της πολιτικής ζωής του Τόπου,
Εμείς, οι Ελεύθεροι Πολίτες, που συνδιαμορφώνουμε καθημερινά μαζί, τη ζωή, λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, των Λαών, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ευημερίας.

Λέμε, ΝΑΙ στην Ευρώπη των Δικαιωμάτων και των Ίσων Ευκαιριών.
Λέμε ΝΑΙ, στο δικό μας νόμισμα, το Ευρώ, γιατί πιστεύουμε, ότι μπορεί να γίνει παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης, όλων των Κρατών που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα.

Φίλες και Φίλοι,

Ως Έλληνες, είμαστε υποχρεωμένοι, να πάρουμε πίσω αυτά που κλέψαν όλα αυτά τα χρόνια, Είμαστε υποχρεωμένοι, να πάρουμε πίσω όλα αυτά, τα οποία με δόλιο τρόπο, μας κλέψαν, Είμαστε υποχρεωμένοι,
να γυρίσουμε πίσω στην Πατρίδα τα παιδιά μας, Είμαστε υποχρεωμένοι, να βάλουμε για άλλη μιά φορά πλάτη και να σηκώσουμε την Τιμή της Ελλάδας, Είμαστε υποχρεωμένοι, να κερδίσουμε ξανά την Πατρίδα μας και αυτό, είναι η Εθνική μας υποχρέωση, Υποχρέωση, απέναντι στα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονά μας.

Ο κύκλος των κομμάτων εξουσίας, αυτό που καταγράφηκε ως δικομματισμός, έχει οριστικά κλείσει.
Όχι μόνο γιατί αυτά τα κόμματα τελικώς μας οδήγησαν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική χρεοκοπία,
αλλά γιατί πλέον η κοινωνία τους γυρίζει την πλάτη.

Καμιά λύση ,καμιά διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει, με την εναλλαγή τους στην κυβερνητική εξουσία.

Αλλαγή και ανατροπή, μεταρρύθμιση στην οικονομία, στο κράτος, την κοινωνία και τους θεσμούς, μπορεί να υπάρξει μόνο με νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.
Δυνάμεις ικανές να εμπνεύσουν ξανά.     Δυνάμεις αναγέννησης για την Ελλάδα.

Σήμερα, είναι επιτακτική η ανάγκη ανασυγκρότησης του ευρύτερου Δημοκρατικού, Προοδευτικού χώρου.

Την ώρα που χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες αποδεσμεύονται από τις παραδοσιακές κομματικές τους επιλογές αναζητώντας νέες μορφές πολιτικής και συλλογικής δράσης, την ίδια ώρα διευρύνεται η αμφισβήτηση του παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος, και γίνεται φανερή η ανάγκη ενός νέου πολιτικού σχεδίου, ικανού να εμπνεύσει πολίτες, με καταβολές από τα ιδεολογικά πολιτικά ρεύματα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Είναι η στιγμή όπου επιβάλλεται να γίνει πράξη η κοινή δράση αυτού του κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος για ελπίδα και αναγέννηση.
Πέρα από μικροκομματικές καταγραφές, η ανάγκη διεξόδου είναι επιτακτική.

Οι παλαιές πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να εμπνεύσουν και να οδηγήσουν στην μεγάλη αλλαγή.
Αντίθετα, νέες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις μπορούν να ενωθούν και να δώσουν ελπίδα και διέξοδο στους πολίτες της χώρας.

Η σύγκλιση αυτή, δεν ετεροπροσδιορίζεται, αντίθετα, είναι προγραμματική και στόχος της, είναι να αποτελέσει δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δύναμη αναγέννησης.
Τούτο, θα το πετύχουμε, έχοντας κατά νου, την παράδοση της δημοκρατικής σκέψης και την αξία της ανεκτικότητας.
Με βάση αυτή ακριβώς τη δημοκρατική μας πολιτική κουλτούρα, θα εφαρμόσουμε μία ολοκληρωμένη, συνεκτική πολιτική πρόταση.

Αγαπητοί Φίλοι,

Οι Τεχνοκρατικές πολιτικές, που θα μας βγάζαν από τα αδιέξοδα, μοιάζουν σήμερα να έχουν αποτύχει και η ανάγκη επαναχάραξης στόχων -κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών- μοιάζει να είναι περισσότερο χρήσιμη όσο ποτέ.

Θα πρέπει από κοινού, Κράτος και Πολίτες, να επαναπροσδιορίσουμε το προσωπικό μας μέτρο δικαιοσύνης και επιείκειας, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τις αλλαγές που συντελούνται γύρω μας,
Προκειμένου, να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε μία νέα πολιτική πρακτική, που θα οδηγήσει με ασφάλεια την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε, πως το “Καλό Κοινωνικό Κράτος” της “Χρυσής” μεταπολιτευτικής περιόδου, όπως μας το πλασσάραν, είναι δύσκολο να δώσει λύσεις σε μία σειρά από ζητήματα κοινωνικά,     οικονομικά, πολιτικά, διότι, η λειτουργία τους, στο σύνολό τους, αποτελεί μέρος -γενεσιουργό- του προβλήματος, άρα οι όποιες πιθανότητες λύσης των προβλημάτων, είναι μικρές, αν όχι μηδενικές.

Στόχος μας, θα πρέπει να είναι η δημιουργία μίας Κοινωνίας συνεκτικής, μίας Κοινωνίας περιεκτικής, μιάς Κοινωνίας ένταξης.
Θα πρέπει από κοινού, να δημιουργήσουμε κοινωνικούς θεσμούς, που θα αποβλέπουν σε μία διαρκή ενσωμάτωση των πολιτών στην Αγορά, την Κοινωνία.

Η ιδιότητα του πολίτη στην Μετά-Μνημονίου εποχή, θα πρέπει να αποτελεί τη θεσμική βάση, τη βασική δικαιολογία, για συμμετοχή στο νέο κοινωνικό σχεδιασμό.
Η ενεργοποίηση λοιπόν, του συνόλου των πολιτών, αποτελεί -ουσιαστική-, πρωταρχικής αξίας δράση, για την επιτυχία του μέτρου.

Οι αλλαγές που θα επιφέρει με την ενεργοποίησή του, τη δράση του, το κοινωνικό σύνολο, θα είναι δομικές,
γεγονός που σημαίνει, πως οι Κυβερνήσεις, θα είναι υποχρεωμένες, να αποφασίζουν μαζί με τον Λαό και όχι ερήμην του και θα έχουν παράλληλα το ηθικό και κοινωνικό “άλλοθι” προκειμένου να διευρύνουν περισσότερο το Κοινωνικό Κράτος, εντάσσοντας όσους περισσότερους πολίτες το επιθυμούν σε μία Κοινωνία Ανοιχτών Οριζόντων.

Η Δημοκρατική Αριστερά, με Ευθύνη για την Κοινωνία και τη Χώρα, προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση με συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση και σταδιακή έξοδο .
Μικρότερο Κράτος, Κράτος Επιτελείο, που να προγραμματίζει την ανάπτυξη της Χώρας, να παρέχει κοινωνική προστασία και να διασφαλίζει το Δημόσιο Συμφέρον.
Μεταρρύθμιση στο Φορολογικό σύστημα με στόχο τα έσοδα να προέρχονται από περισσότερους μεν, αλλά με λιγότερα ποσά από τον καθένα.
Συμμετοχή ΟΛΩΝ στα βάρη, αλλά ο καθένας να πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητες του, με ταυτόχρονη μείωση της έμμεσης φορολογίας.
Είναι απαραίτητος ο εκδημοκρατισμός στο Πολιτικό Σύστημα, με την καθιέρωση της Απλή Αναλογικής, ούτως ή άλλως, αυτό ήταν και είναι το πάγιο αίτημα όλων των Αριστερών Δυνάμεων.
Χρειάζεται να γίνει αναδρομικός έλεγχος σε βάθος δεκαετίας σε όσους διαχειρίστηκαν Δημόσιο χρήμα και εάν η Δικαιοσύνη αποφανθεί πως πλουτίσαν παρανόμως, να τους επιβληθεί η Νόμιμη Ποινή.
Η δημιουργία Δημόσιου Τραπεζικού Πυλώνα από την Εθνική, Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο οποίος να συμβάλει στην αναπτυξιακή διαδικασία και στη ρευστότητα της αγοράς.
Μείωση του ΦΠΑ ιδιαίτερα στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως αυτά της διατροφής και της ένδυσης.
Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και σύνδεση της παραγωγής με την αγορά και τις ανάγκες των πολιτών.
Ενίσχυση των Νέων Αγροτών με καθοδήγηση σε νέες πρότυπες καλλιέργειες.

Αγαπητοί Φίλοι,

Η Δημοκρατική Αριστερά, με λόγο πολιτικής ευθύνης και προγραμματικής αντιπολίτευσης, εκφράζει μία διαφορετική αντίληψη.
Για να υποστηρίξει, την προώθηση μιάς νέας πορείας για τη Χώρα και τη γέννηση μιάς νέας ελπίδας για το Λαό.

Η Δημοκρατική Αριστερά, καταθέτει εναλλακτικές προτάσεις και αντιμετωπίζει με ευθύνη, το θέμα μιάς νέας διακυβέρνησης της Χώρας που θα μετακινήσει τον άξονα της πολιτικής ζωής προς τα Αριστερά.
Άλλωστε, στο ερώτημα, “- Είστε Αριστερός;” στην ουσία δεν ρωτούν ποιό κόμμα υποστηρίζεται, αλλά πως βλέπεις τον κόσμο, και εμείς, οι Ελεύθεροι Πολίτες που στηρίζουμε τη Δημοκρατική Αριστερά,     ερχόμαστε μπροστά σας, με απόλυτη ευθύνη και σεβασμό και καταθέτουμε τις απόψεις μας.

Με απόλυτη ευθύνη και Σεβασμό προς κάθε έναν, κάθε μία από εσάς, σας καλώ να στηρίξετε τις Δημιουργικές Δυνάμεις του Τόπου,
    Να στηρίξετε, Αδέσμευτους,
    Ελεύθερους Πολίτες,
    Να στηρίξετε την Ελλάδα,
    Να στηρίξετε την Δημοκρατική Αριστερά

    Καλό μας Αγώνα !!!!!