Συνάντηση του υποψ. Βουλευτή Σερρών (Δημοκρατική Αριστερά) Αντώνη Κωνσταντίνου, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Σερρών κ. Δημήτρη Πασχαλούδη


TEI Serron Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σερρών, κ. Δημήτρη Πασχαλούδη είχε ο συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ υποψήφιος βουλευτής Σερρών κ. Αντώνης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Πασχαλούδης ανέφερε πως:
Το Τ.Ε.Ι. Σερρών, στην 25χρονη πορεία του, κατόρθωσε μέσα από μια δυναμική πορεία ανάπτυξης να καταξιωθεί στη συνείδηση των υποψηφίων, της σπουδάζουσας νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι η συνεχής και αέναη προσπάθειά μας πρέπει να είναι και να στοχεύει στην πρωτοπορία, όχι μόνο των ποσοτικών μεγεθών, αλλά κυρίως των ποιοτικών. Στο Τ.Ε.Ι. Σερρών δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν τρεις πυλώνες δράσης, η εκπαίδευση, η έρευνα και οι σχέσεις με την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία. Ο νεωτερισμός και η διεπιστημονικότητα στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την κινητικότητα στην έρευνα και την ώσμωση με την κοινωνία, δίνουν άριστες προοπτικές απασχόλησης στους αποφοίτους μας, καθιστώντας τους έτοιμους να ανταποκριθούν και να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις, νέες προκλήσεις και νέες προοπτικές της κοινωνίας της γνώσης και της αγοράς εργασίας.

Οι σπουδαστές βρίσκουν στο Τ.Ε.Ι. Σερρών ποιότητα σπουδών και έρευνας, φροντίδα για καλή ποιότητα ζωής και γνωστικά αντικείμενα των Τμημάτων, που είναι σύγχρονα και καλύπτουν ευρύ επιστημονικό φάσμα και ενδιαφέροντα. Το Τ.Ε.Ι. Σερρών, ως κομμάτι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι χώρος ολοκλήρωσης των σπουδαστών, οι οποίοι συμμετέχουν σ΄όλες τις λειτουργίες του, ως ακαδημαϊκοί πολίτες, με αίσθημα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, διαφυλάττοντας τα προσωπικά δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα σεβόμενοι τα δικαιώματα των άλλων. Το Τ.Ε.Ι. Σερρών δεν είναι μια «βιοτεχνία» απονομής πτυχίων, με την απομνημόνευση και παπαγαλία ετοιμοπαράδοτων γνώσεων και πνευματικής τυποποίησης, αλλά χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών,καλλιέργειας
επιστημονικής πολυφωνίας και ανάπτυξης κριτικής και αναλυτικής σκέψης.
Το Τ.Ε.Ι. Σερρών μέσα από συνεχή σχεδιασμό και δυναμική προσπάθεια κατάφερε να καταστεί από τα πλέον δημοφιλή Τριτοβάθμια Ιδρύματα. Αυτό το επιτυγχάνει γιατί πιστεύει ότι η γνώση κατακτάται με πληρότητα, όταν την αναζητεί κανείς, και όχι όταν του την επιβάλλουν. Άλλωστε η Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα η πόλη και η ευρύτερη περιοχή των Σερρών, με τον πολιτισμό της, την ιστορία της, το φυσικό περιβάλλον της και τους φιλόξενους κατοίκους της είναι εξαιρετικά ελκυστική περιοχή.

Ο κ. Κωνσταντίνου μετά την ενημέρωση του προέδρου του Ιδρύματος  ανέφερε στο τέλος της συνάντησης ότι θα είναι στο πλευρό της διοίκησης και των διδασκόντων του ιδρύματος.

2 σκέψεις σχετικά με το “Συνάντηση του υποψ. Βουλευτή Σερρών (Δημοκρατική Αριστερά) Αντώνη Κωνσταντίνου, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Σερρών κ. Δημήτρη Πασχαλούδη

Add yours

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑