Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών κ. Άλκη Απιδόπουλο, είχε ο συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αριστερά, υποψήφιος βουλευτής Σερρών κ. Αντώνης Κωνσταντίνου.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Απιδόπουλος τόνισε ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών καταβάλλει προσπάθεια για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων και απασχολουμένων στον Νομό Σερρών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων.

Κύριο μέλημα όλων στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, είναι η Προστασία της κοινωνικής τους ασφάλειας και η ανάπτυξη του επιπέδου κατάρτισης και παιδείας τους καθώς επίσης και η Ανάπτυξη της ταξικής τους συνείδησης, η Προστασία όλων των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών τους κεκτημένων.

 

Βασικό ζήτημα, όπως τόνισε ο κ. Απιδόπουλος, είναι η Ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων-απασχολουμένων του Νομού Σερρών. Η συνεργασία με άλλα Εργατικά Κέντρα, καθώς και με τη ΓΣΕΕ.
Οι συνεχείς και συστηματικές προσπάθειες για την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων στην υγεία και την
αξιοπρέπεια, ενώ παράλληλα καταβάλλει προσπάθειες για την συνδικαλιστική ενότητα του χώρου.
Οι ικανότητες του Εργατικού Κέντρου Σερρών, είναι περισσότερο
πολιτικές παρά διαχειριστικές. Έχει την πολιτική βαρύτητα να
κινητοποιεί τις διάφορες αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες στο Νομό
(όπως είναι η περίπτωση του ΟΑΕΔ, π.χ.), καθώς και την εργοδοσία, τα
Επιμελητήρια του Νομού και, βεβαίως, τους τοπικούς εργαζομένους –
απασχολουμένους.

Ο κ. Κωνσταντίνου από την πλευρά του, ανέφερε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών, πως ως πρώην Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Διαφημιστών Β. Ελλάδος, γνωρίζει ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες είναι αυτοί που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων καθώς επίσης και το βιωτικό τους επίπεδο, ενώ παράλληλα τόνισε, πως η εκλογή του ως Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν έχει να κάνει σε καμμία περίπτωση με τις μάχες που οφείλουμε καθημερινά να δίνουμε για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μας προς στους Δημοκρατικούς θεσμούς και στην πολιτική, τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, τη Διαμόρφωση μιάς εναλλακτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας, την Υπεράσπιση αιτημάτων λαού για μία Πλεονασματική εθνική οικονομία, για μία Πλεονασματική Δημοκρατία.

Advertisements