Ετικέτες

,


 Η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, ζητάει την υπαγωγή της Κύπρου σε καθεστώς φτωχής χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορεί να αντλεί περισσότερα κεφάλαια από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι θα αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές Κώστας Κώστα του ΑΚΕΛ, ‘Αγγελος Βότσης του ΔΗΚΟ και Γιώργος Βαρνάβας της ΕΔΕΚ, κάλεσαν το κοινό να χρησιμοποιεί κυπριακά προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα απηύθηναν και έκκληση στο υπουργείο Υγείας και ‘Αμυνας να χρησιμοποιούν κυπριακά γεωργικά προϊόντα στα νοσοκομεία και τον στρατό.

Ανέφεραν ακόμα πως οι εξαγωγές το πρώτο τρίμηνο του χρόνου αυξήθηκαν κατά 3.9%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 16,7%. Η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής συζήτησε επίσης το θέμα του Τουρισμού και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων ,Χάρης Λοϊζίδης, ανέφερε ότι η τουριστική βιομηχανία μέχρι το τέλος Απριλίου κατέγραψε μειώσεις στις αφίξεις κατά 12,5 %.

Παρόλα αυτά, είπε, οι ξενοδόχοι προχώρησαν σε προσλήψεις προσωπικού και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καλύψουν τις απώλειες και τις ζημιές τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Advertisements